Copyright Lars Söder Copyright Lars SöderCopyright Lars Söder
 
 
norja ruotsi suomi ranska espanja  
 
     
ETUSIVU  
kiipeilykurssit
kiipeilykurssit  
kiipeilykurssit  
jäätikkövaellus  
vapaalasku  
telemark  
hiihtovaellus  

lumivyöry

 
räätälöidyt
yhteystiedot  
   

Vapaalasku ja Lumiturvallisuus 1 -kurssi (FINLAV*) Narvik, Norja
15.-18.4.2020

Tämän kurssin päätavoite on, että kurssin jälkeen osanottajat osaavat suunnitella ja itsenäisesti toteuttaa turvallisia laskuja ja hiihtoretkiä. Siinä tärkein työkalu on rinteen jyrkkyyden arvioiminen, niin maastossa liikkuen kuin kartalla.

Kurssin aikana asutaan Narvikissa. Tunnin ajomatkan säteellä Narvikista on paljon vuoria, joten kurssin aikana käydään eri tyyppisissä paikoissa. Tavallisesti joinakin päivinä käytetään hissejä ja joinakin retkeillään. Laskuja on luvassa joka päivä!

Maastossa liikkuen opetellaan reitin valintaa, ryhmäkuria, varoitusmerkkejä lumessa ja kaveripelastusta lumivyörylähettimen avulla. Sisätiloissa käydään läpi teoriaa sään vaikutuksesta lumivyöryvaaraan, vyöryennusteiden tulkintaa ja reittisuunnittelua karttojen ja Appien avulla. Lisäksi keskustellaan inhimillisistä tekijöistä: miten suhtautua riskeihin, ryhmädynamiikan vaikutus, jne.

Kurssin aikana käytetään FINLAV-vyörykorttia, mikä auttaa tekemään harkittuja päätöksiä takamaastossa.

Osanottajilta edellytetään hyvää rinnelaskutaitoa ja kohtuullisen hyvä kuntoa. Kurssin aikana liikutaan takamaastossa nousukarvoilla. Ennen kurssia on hyvä käydä Lumivyörytietoluento.

*FINLAV on Suomen lumiturvallisuuskoulutusjärjestelmä ja kurssin kouluttaja on hyväksytty FINLAV-kouluttaja. Tämä kurssi täyttää ja ylittää FINLAV Lumiturvallisuus 1 -kurssin vaatimukset.

Kurssille otetaan 4-6 osallistujaa.

Hinta: 590 € / hlö sisältäen;

  • 4 kurssipäivää suomalaisen UIAGM/IFMGA vuoristo-oppaan kanssa
  • FINLAV-vyörykortti
  • Lumivyörylähetin, lapio ja sondi lainaksi
  • Hinta ei sisällä matkoja, majoitusta tai aterioita

Lisätietoja: Petter Reuter / petter(a)vuoristoretket.fi / 040 562 2193

Ilmoittautuminen: Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla varausmaksu (120 €) ja laittamalla ilmoittautumisesta viesti osoitteeseen petter(a)vuoristoretket.fi

Maksun saaja: Vuoristoretket
Tilinumero: FI24 6601 0001 1788 54 (Ålandsbanken)
Viesti: Narvik LT1, päivämäärä, Etunimi Sukunimi

Maksuehdot:Kurssin varauksen yhteydessä maksetaan varausmaksu 120 €. Loput 470 € on suoritettava viimeistään 28 vuorokautta ennen tapahtuman alkua. Mikäli tapahtuma varataan alle 28 vrk ennen lähtöä, on hinta maksettava kokonaisuudessaan.

Peruutusehdot: Jos osallistuminen perutaan aiemmin kuin 15 vrk ennen tapahtumaa, palautetaan koko hinta vähennettynä 35 € toimistokuluilla. Mikäli osallistuminen peruutetaan 4-14 vrk ennen tapahtumaa, veloitetaan puolet hinnasta. Mikäli osallistuminen peruutetaan 0-3 vrk ennen tapahtumaa, veloitetaan koko hinta.

Alkuun