Copyright Lars Söder Copyright Lars SöderCopyright Lars Söder
 
 
norja ruotsi suomi ranska espanja  
 
     
ETUSIVU  
kiipeilykurssit
kiipeilykurssit  
kiipeilykurssit  
jäätikkövaellus  
vapaalasku  
telemark  
hiihtovaellus  

lumivyöry

 
räätälöidyt
yhteystiedot  
   

Vapaalasku ja Lumiturvallisuus 2 -kurssi (FINLAV), La Grave, Ranska
6.-10.1.2020

Laskupainotteinen Lumiturvallisuus 2 -kurssi La Gravessa on suunnattu heille, joilla jo on jonkin verran kokemusta takamaastossa liikkumisesta, Lumiturvallisuus 1 -kurssi suoritettuna tai muuten omaa vastaavat taidot (tuntee ja hallitsee lumiturvallisuusvälineet ja on liikkunut takamaastossa).

Kurssin aikana asutaan La Gravessa, mistä on tunnin ajomatkan säteillä paljon hyviä keskuksia. Toisin sanoen kurssin aikana käydään eri tyyppisissä paikoissa. Tavallisesti joinakin päivinä käytetään hissejä ja joinakin retkeillään. Tavoite on, että koulutuksen aikana tehdään hienoja laskuja ja retkiä. Maastossa käydään läpi reittivalinta, ryhmäkuri, varoitusmerkkejä lumessa sekä lumi- ja säätietoutta. Ulkona tehdään myös pelastusharjoitus ja kurssin lopussa taidot testataan.

Jokainen päivä aloitetaan lyhyellä teoriaosuudella aamulla ja iltapäivällä pidetään päivän päätteeksi ’debriefing’. Kurssin aikana käytetään FINLAV-vyörykorttia, mikä auttaa tekemään harkittuja päätöksiä takamaastossa.

Sisätiloissa käydään läpi reittisuunnittelua karttojen ja Appien avulla sekä lumi- ja sääteoriaa. Lisäksi keskustellaan inhimillisistä tekijöistä: miten suhtautua riskeihin, ryhmädynamiikan vaikutus, jne

*FINLAV on Suomen lumiturvallisuuskoulutusjärjestelmä ja kurssin kouluttaja on hyväksytty FINLAV-kouluttaja. Tämä kurssi täyttää ja ylittää FINLAV Lumiturvallisuus 2 -kurssin vaatimukset.

Kurssille otetaan 4-6 osallistujaa.

Hinta: 690 € / hlö sisältäen;

  • 5 kurssipäivää suomalaisen UIAGM/IFMGA vuoristo-oppaan kanssa
  • FINLAV-vyörykortti
  • Lumivyörylähetin, lapio ja sondi lainaksi
  • Hinta ei sisällä matkoja, majoitusta tai aterioita

Lisätietoja: Petter Reuter / petter(a)vuoristoretket.fi / 040 562 2193

Ilmoittautuminen: Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla varausmaksu (150 €) ja laittamalla ilmoittautumisesta viesti osoitteeseen petter(a)vuoristoretket.fi

Maksun saaja: Vuoristoretket
Tilinumero: FI24 6601 0001 1788 54 (Ålandsbanken)
Viesti: Narvik LT2, päivämäärä, Etunimi Sukunimi

Maksuehdot:Kurssin varauksen yhteydessä maksetaan varausmaksu 150 €. Loput 540 € on suoritettava viimeistään 28 vuorokautta ennen tapahtuman alkua. Mikäli tapahtuma varataan alle 28 vrk ennen lähtöä, on hinta maksettava kokonaisuudessaan.

Peruutusehdot: Jos osallistuminen perutaan aiemmin kuin 15 vrk ennen tapahtumaa, palautetaan koko hinta vähennettynä 35 € toimistokuluilla. Mikäli osallistuminen peruutetaan 4-14 vrk ennen tapahtumaa, veloitetaan puolet hinnasta. Mikäli osallistuminen peruutetaan 0-3 vrk ennen tapahtumaa, veloitetaan koko hinta.

Alkuun