Copyright Lars Söder Copyright Lars SöderCopyright Lars Söder
 
 
norja ruotsi suomi ranska espanja  
 
     
ETUSIVU  
kiipeilykurssit
kiipeilykurssit  
kiipeilykurssit  
jäätikkövaellus  
vapaalasku  
telemark  
hiihtovaellus  

lumivyöry

 
räätälöidyt
yhteystiedot  
   

Vapaalasku ja Lumiturvallisuus 2 -kurssi (FINLAV), Narvik, Norja
22.- 26.3.2020

Vapaalasku ja lumiturvallisuus 2 -kurssi Narvikissa on suunnattu heille, joilla jo on jonkin verran kokemusta takamaastosta. Sopiva tausta on: Lumiturvallisuus 1 -kurssi suoritettuna tai muuten omaa vastaavat taidot: tuntee ja hallitsee lumiturvallisuusvälineet, on liikkunut takamaastossa nousukarvoilla ja on suunnitellut retkiä kartan avulla

Asumme Narvikissa, mutta tunnin ajomatkan säteillä on paljon eri tyyppisiä retkiä. Tavallisesti käytämme hissit joku päivä, mutta enimmäkseen liikumme ylöspäin omin voimin. Lumi/ sääolosuhteet ratkaisevat minne mennään, mutta tavoite on tehdä retkiä haasteellisessa maastossa.

Maastossa käydään läpi reittivalinta, ryhmäkuri, varoitusmerkkejä lumessa sekä lumi- ja säätietoutta. Ulkona tehdään mahdollisimman realistinen pelastusharjoitus ja kurssin lopussa piipari taidot testataan. Olosuhteista riippuen käytämme retkillä myös suksirautoja tai jäärautoja. Jäärautoja saa lainata.

Sisätiloissa käymme läpi teoria sään vaikutuksesta lumivyöry vaaraan, vyöryennusteiden tulkinta ja reittisuunnittelua karttojen/ opaskirjojen/ Appien avulla. Käydään läpi reittisuunnittelua myös retkillä, joissa on jäätikköosuuksia. Keskustelemme inhimillisistä tekijöistä: miten suhtautua riskeihin, ryhmädynamiikan vaikutus, jne. Kurssin aikana käytämme vyörykorttia, mikä auttaa tekemään harkittuja päätöksiä takamaastossa.

Osanottajilta edellytetään hyvää laskutaitoa ja hyvä kuntoa. Ennen kurssia on hyvä käydä Lumivyörytietoluento.

Tähän kurssiin sisältyy FINLAV - Suomen Lumivyörykoulutus - Lumiturvallisuus 2 tason koulutus. Kouluttajana toimii suomalainen UIAGM/IFMGA vuoristo-opas Petter Reuter

Kurssille otetaan 4-6 osallistujaa.

Hinta: 690 € / hlö sisältäen;

  • 5 kurssipäivää suomalaisen UIAGM/IFMGA vuoristo-oppaan kanssa
  • FINLAV-vyörykortti

Lisätietoja: Petter Reuter / petter(a)vuoristoretket.fi / 040 562 2193

Ilmoittautuminen: Kurssille ilmoittaudutaan maksamalla varausmaksu (100 €) ja laittamalla ilmoittautumisesta viesti osoitteeseen petter(a)vuoristoretket.fi

Maksun saaja: Vuoristoretket
Tilinumero: FI24 6601 0001 1788 54 (Ålandsbanken)
Viesti: Narvik LT2, päivämäärä, Etunimi Sukunimi

Maksuehdot:Kurssin varauksen yhteydessä maksetaan varausmaksu 100 €. Loput 590 € on suoritettava viimeistään 28 vuorokautta ennen tapahtuman alkua. Mikäli tapahtuma varataan alle 28 vrk ennen lähtöä, on hinta maksettava kokonaisuudessaan.

Peruutusehdot: Jos osallistuminen perutaan aiemmin kuin 15 vrk ennen tapahtumaa, palautetaan koko hinta vähennettynä 35 € toimistokuluilla. Mikäli osallistuminen peruutetaan 4-14 vrk ennen tapahtumaa, veloitetaan puolet hinnasta. Mikäli osallistuminen peruutetaan 0-3 vrk ennen tapahtumaa, veloitetaan koko hinta.

Alkuun