Copyright Lars Söder Copyright Lars SöderCopyright Lars Söder
 
 
norja ruotsi suomi ranska espanja  
 
     
ETUSIVU  
kiipeilykurssit
kiipeilykurssit  
kiipeilykurssit  
jäätikkövaellus  
vapaalasku  
telemark  
hiihtovaellus  

lumivyöry

 
räätälöidyt
yhteystiedot  
   

NORJA

NARVIK

Alue Narvikin ympärillä Pohjois-Norjassa on laskettelijan paratiisi. Laskettelukeskuksen korkeusero on Pohjoismaiden suurimpia (900m). Näköala avautuu vuonojen ja vuorenhuippujen yli. Atlantin läheisyyden ansiosta alueella sataa paljon lunta. Täällä on loistavat edellytykset vapaalaskulle ja hiihtoretkeilylle alueen vuorenhuipuille.

Tutustuin alueeseen 90-luvun alussa, jolloin työskentelin oppaana Hotelli Riksgränsenin hiihto-keskuksessa (Ruotsin ja Norjan rajalla, 40 km Narvikista). Nykyään Narvik on tukikohtani maalis-toukokuussa. Talven aikana järjestän valmiita hiihtopaketteja alueelle. Teen myös paljon päivänopastuksia, jotka voivat olla joko vapaalaskua hissialueella tai hiihtoretkiä vuorenhuipulle.

Kesällä alue sopii hyvin kalliokiipeily- ja jäätikkökursseille, joita järjestän kysynnän mukaan.

Narvik on myös tunnettu hienona sukellus-alueena. Voin välittää kontaktin hyvään sukellus-oppaaseen.

Narvikiin pääsee junalla suoraan Tukholmasta. Toinen vaihtoehto on matkustaa autojunalla Kolariin tai Rovaniemelle, josta on mukava puolen päivän ajomatka Narvikiin. Helsingistä kertyy yhteensä 1 350 km Narvikiin. Sinne on myös lentoyhteydet.

Hintaesimerkkejä Narvikista:

  • Retkeilymaja: 4-6 hengen huone 20 € / hlö/ yö
  • Hotelli aamupaloineen: 2 hengen huone 40 € hlö/ yö
  • Mökki 4- hengen: 60 € mökki / yö
  • Mökki 6- hengen: 85 € mökki / yö
  • Hissikortit: 1 päivä 30 €, 2 päivä 50 €, 3 päivä 70 €, viikko 120 €

Jos osallistutte järjestämälleni vapaalasku-retkelle, saatte 25 % alennuksen hissikorteista. Autan mielelläni asumis- ja matkajärjestelyissä.

LYNGEN

Narvikia pohjoisempana sijaitseva Lyngenin alue on hyvin alppimainen jyrkkine vuorineen. Alue sopii huippuvalloitukseen suksilla ja erityisen hyvin alue sopii talvikiipeilyyn. Kysynnän mukaan järjestän sekä hiihto- että talvikiipeilykursseja alueella. Kesällä alue sopii hyvin alppikiipeily- ja jäätikkökursseille. Narvikista ajaa noin kolme tuntia Lyngenin alueelle.

LOFOTEN

Lofotenin saari on varsinkin kalliokiipeilyn paratiisi. Järjestän siellä kalliokiipeilykursseja. Saarella voi myös harrastaa hiihtoa ja talvikiipeilyä, mutta lumitilanne on hieman epävakaampi kuin Narvikissa.

OXTINDAN

Oxtindanin vuoristoalue on noin puolentoista tunnin ajomatkan päässä Ruotsin Tärnaby-Hemmavanista. Sinne pääsee kätevästi Etelä-Suomesta Vaasa-Uumaja-lauttaa käyttäen. Järjestän erityisesti jäätikkökursseja Oxtindanissa. Kurssit pidetään jäätiköllä Pohjois-Norjan korkeimman vuoren juurella. Päästäksemme jäätikölle ajamme 50 kilometriä soratietä keskelle erämaata. Parkkipaikalta on vain vajaan tunnin vaellus leiripaikalle aivan jäätikön viereen.

Sivun alkuun

 

 

  Kalliokiipeilyn jatkokurssi, Lofootit
  Alppikiipeilykurssi, Narvik
  Jääkiipeilyretki
  Jääkiipeilyn jatkokurssi, Lyngen
  Jäätikkökurssi, Narvik/Oxtindan
  Vapaalaskuupäivä, Narvik
  Vappu Narvikissa
  Pääsiäinen Narvikissa
 
 
  Vapaalasku-kurssi, Narvik
  Hiihtoretket huipuille, Narvik