Copyright Lars Söder Copyright Lars SöderCopyright Lars Söder
 
 
norja ruotsi suomi ranska espanja  
 
     
ETUSIVU  
kiipeilykurssit
kiipeilykurssit  
kiipeilykurssit  
jäätikkövaellus  
vapaalasku  
telemark  
hiihtovaellus  

lumivyöry

 
räätälöidyt
yhteystiedot  
   

RANSKA

Chamonixissa, La Gravessa ja Verbierissä(Sveitsissä) asuu opas-kavereitani. Välitän heidän opaspalvelujaan ja opastan välillä myös itse näillä alueilla.

La Grave

La Grave on pieni kylä Ranskan Alpeilla. Keskellä kauneinta alppimaisemaa vallitsee rauhallinen tunnelma. Kabiinihissi vie sinut suoraan 2 000 metriä korkeammalle. Hoidettuja rinteitä ei ole lainkaan, mutta sitäkin parempia edellytyksiä vapaalaskuun. Alueella on myös erinomaiset mahdollisuudet hiihtovaelluksiin. La Gravessa asuu ruotsalainen opaskaverini Jörgen, joka opastaa alueella kahdeksan talven kokemuksella. Yhteistyö hänen kanssaan tarkoittaa, että pystyn tarjoamaan off piste -viikon pakettia läpi talven. Opastan itse alueella tammi - helmikuussa.

Alla esiteltyjen pakettien lisäksi on mahdollista vuokrata opas päiväksi tai pariksi. Lähin lentokenttä sijaitsee Lyonissa Ranskassa. Lyonin lentokentältä kulkee bussi suoraan Grenobleen (1 ½ tunti). Grenoblesta on järjestetty kuljetus (1 ½ tunti).

Chamonix

Chamonix on alpinismin pääkaupunki. Täällä Alppien korkeimpiin vuoriin yhdistyy elävä 10.000 asukkaan kaupunki. Chamonixissa on useita hissialueita, joista jokainen tarjoaa vähän eri tyyppisiä laskettelukokemuksia. Chamonixissa asuu ruotsalainen opaskaverini Jussi, joka monen hiihtopummivuoden jälkeen on kouluttautunut vuoristo-oppaaksi.

Alla esiteltyjen pakettien lisäksi on mahdollista vuokrata opas päiväksi tai pariksi. Lähin lentokenttä sijaitsee Genevessä, Sveitsissä. Geneven lentokentältä kulkee bussi suoraan Chamonixiin (1 tunti).

 

Sivun alkuun

 

 

  Mont Blanc -viikko, Alpit
  Vapaalasku-viikko, La Grave
  Alppihiihtovaellusviikko, Nevache
 
 
  Haute route, hiihtovaellus, Chamonix-Zermatt
  Jääkiipeilyn jatkokurssi, La Grave
  Talvikiipeilykurssi, La Grave
  Alppikiipeilykurssi, La Grave
  Alppikiipeilyn jatkokurssi, La Grave
  Hiihto-alpinismi viikko, La Grave