Alkuun  
Kajakkiretki
Itä-Grönlannissa
 
Vaellus- ja kalastusretki
Itä-Grönlannissa
 
Hiihto-retki Itä-Grönlannissa  
Ota yhteyttä  

Vaellus- ja kalastusretki Itä-Grönlannissa
Järjestetään kysynnän mukaan

Ammasalikin saaret ovat paratiisi kalastuksesta kiinnostuneelle vaeltajalle. Alue on jylhä, mutta jyrkkien vuorien ja jäätiköiden läpi kiemurtelee pitkiä laaksoja isoine järvineen. Laaksot tarjoavat upeita vaellusreittejä. Järvissä on runsaasti jäämerennieriää. Jäämerennieriä elää sekä meressä että järvessä, ja on voimakas vastustaja. Puolentoista kilon painoiset kalat eivät ole harvinaisuuksia. Viime kesän ennätys oli 4,2 kiloa. Retki soveltuu myös vaeltajalle, joka ei ole kalastuksesta kiinnostunut, mutta haluaa kokea alueen rauhallisessa tahdissa. Kalasaalista riittää kyllä myös niille, jotka eivät kalasta!

Retken aikana asumme teltoissa ja kokkaamme tehokkailla valopetroli-keittimillä. Päivämatkat ovat 8-15 kilometriä. Kymmenen päivän vaelluksen aikana pidämme myös lepo- tai kalastuspäiviä.

Retkikuvaus

Lennämme Islannista Kulusukin saarelle. Vierailemme eskimokylässä, jossa opas kertoo meille Grönlannin kulttuurista. Iltapäivällä menemme veneellä asumattomalle saarelle. Tänne pystytämme perusleirimme. Seuraavien päivien aikana vaellamme ja kalastamme alueella. Parin päivän kuluttua paikallinen metsästäjä hakee meidät veneellä. Hän vie meidät suuren vuonon yli alueen isoimmalle saarelle, Ammasalikiin. Seuraavana päivänä aloitamme viikon pituisen vaelluksemme. Reittimme kiertää saarta ja seuraa useimmiten järven rantaa. Liikumme rauhallisessa tahdissa ja meillä on runsaasti aikaa kalastaa ja nauttia ympäristöstä. Vaelluksen aikana nousemme muutamalle satulalle, joista on loistava näköala ja näkymä jopa Grönlannin mannerjäälle! Viimeisenä päivänä saavumme Tasilakin kylään, joka 1 600 asukkaallaan on koko Itä-Grönlannin pääkaupunki. Täältä helikopteri vie meidät takaisin Kulusukin saarelle.

Hinta:
2530 €

Osanottajien määrä:
5-10

Hintaan sisältyy:

  • Lennot Reykjavik - Kulusuk - Reykjavik
  • Ruoat koko retkelle
  • Venekuljetukset
  • Teltta ja keittiövarustus
  • Turvallisuusvarustus
  • Opas
  • Helikopteri Tasilak-Kulusuk
  • Kalastusluvat

Hintaan ei sisälly:

  • Lento Reykjavikiin

Retken johtaja
Robert Gustafsson (37), ruotsalainen vaellus- ja kalastusopas. Hän on elänyt ja opastanut Pohjois-Ruotsissa 15 vuotta. Hänellä on urheilu-kalastuskokemusta muun muassa Grönlannista, Pohjois-Norjasta ja Alaskasta.

Kokemusvaatimukset
Retkellä vaaditaan kokemusta ulkoiluelämästä ja telttailusta sekä hyvää peruskuntoa.

Säätietoja
Alueella on usein korkeapaine ja aurinkoinen sää, mutta olemme kokeneet myös rankkasateita. Lämpötila vaihtelee päivisin + 5 - 20 C välillä. Yöllä saattaa olla nollan tienoilla.

Lisätietoja retkestä ja välttämättömistä henkilökohtaisista varusteista saat soittamalla minulle. Tarkempi piirretty reittiselostus ja kartta on myös saatavilla etukäteen.

Sivun alkuun